“Thuiskomen en jezelf steeds beter leren kennen, dat is wat Chi Neng Qigong mij brengt.”

Hoe het begon

 

Hieronder lees je hoe mijn weg van mijn eerste kennismaking met Chi Neng Qigong, tot Chi Neng Qigong instructeur en daarna is verlopen.


 

Eerst als puber

Op mijn 15e ben ik door mijn moeder meegenomen naar een cursus Chi Neng Qigong. Dit heeft mij in mijn pubertijd en in mijn groei naar volwassenheid veel gebracht. Ik voelde me minder onzeker, mijn puberhoofd werd rustiger en mijn emotionele puberbuien minder heftig.

Tijdens mijn vwo examen op mijn 18e had ik het trainen weer opgepakt. Hierdoor kon ik beter omgaan met mijn faalangst en de stress die ik had door de examens. Na een gong, 100 dagen elke dag trainen, vond ik het wel weer even mooi geweest. Mijn studie Toegepaste Psychologie in Leiden begon, daar ging al mijn aandacht naar toe.

 
selfie.jpg
 

Vervolgens als student

Deze studie paste goed bij mij. Voornamelijk de coachings-en trainingsvakken vond (en vind) ik zeer interessant. Tijdens mijn 3e jaar besloot ik, zonder specifieke aanleiding, de Chi Neng Qigong weer op te pakken. In Hoofddorp ben ik lessen gaan volgen bij Berthy van der Kwaak. Na een stuk of 5 lessen ben ik weer begonnen met een gong. Dat is toch echt mijn manier om elke dag te trainen.

Tijdens mijn studie heeft de Chi Neng Qigong mij voornamelijk geholpen om te durven doen wat ik wilde. Het kiezen voor pittige, leuke stage opdrachten en durven kiezen voor jezelf. En ik had echt meer energie, wat ik goed kon gebruiken. Ook na deze periode heb ik de CNQ weer even losgelaten.

 

Mallorca 2017 2
 
Mallora 2017

Uiteindelijk als (jong)volwassene

Via toevalligheden ben ik op m’n 25e in Mallorca, in het klooster bij Patricia van Walstijn terecht gekomen. Zes uur trainen per dag: pittig en geweldig tegelijkertijd. Na deze week kon ik fysiek veel meer aan dan normaal, ik had veel energie en was bijzonder ontspannen en rustig. In Mallorca besloot ik om de opleiding tot Chi Neng Qigong instructeur te gaan doen. Voor mijn eigen verdieping en omdat ik anderen deze ervaring wil bieden.

 

Een jaar later stond ik weer in Mallorca en heb ik mijn certificaat tot Chi Neng Qigong instructeur behaald. In dat jaar heb ik ontzettend veel geleerd!

Een jaar later stond ik weer in Mallorca en heb ik mijn certificaat tot Chi Neng Qigong instructeur behaald. In dat jaar heb ik ontzettend veel geleerd!

 

En nu verder, thuis en op het werk

Doordat ik beter in contact ben met mezelf, zet ik mezelf nu op nummer 1 en niet meer mijn werk. Thuis en op kantoor ben ik rustiger, ik word minder 'overvallen' door emoties en kan beter omgaan met de stress en hectiek van mijn drukke baan. Door de oefeningen verdwijnen fysieke klachten waar ik last van heb, of neemt de pijn af. Ik heb veel beperkende gedachten, overtuigingen en oude emoties los mogen laten.

Ik train elke dag en ik wil naast level 1 instructeur ook level 2 & level 3 instructeur worden. De opleiding tot level 2 instructeur is ondertussen gestart! Door alle oefeningen leer ik mezelf steeds beter kennen.

 

zon en push pull mallorca.jpg